Terug

Team

Op zijn 16e begon André Gerrits aan zijn professionele carrière als kok. Het met één Michelinster bekroonde Restaurant de Kromme Dissel, te Heelsum, was het startpunt. Na werkervaring te hebben opgedaan in de keukens van Ron Blaauw en Jan de Wit, keerde André terug bij 'de Dissel’. 

‘Ik werd als jonkie van 21 jaar souschef bij chef-kok Tonny Berentsen. Tonny heeft van mij een volwassen kok gemaakt. Zelf keuzes durven maken, zelf op je bek durven gaan en het vak onder de knie krijgen. Hij heeft mij dingen laten ervaren in plaats van laten doen. Door deze vrijheid kwam mijn creativiteit naar boven waar ik nu veel profijt van heb’.

Na 5 jaar souschef in 'de Dissel' ging André terug naar Ron Blaauw.  

‘Bij Ron kreeg ik de kans mijn culinaire vaardigheden naar een hoger level te trekken. Ron heeft mij leren werken op topniveau’. 

De ervaringen bij Tonny Berentsen en Ron Blaauw hebben André Gerrits gevormd tot een chef die werkt vanuit passie. Sinds de jaren '80 is 't Amsterdammertje een begrip in de Gooi- en Vechtstreek. Het was één van de eerste brasseries in het land die een 3- gangen keuzemenu aanboden. In 2009 hebben Geneviève en André de zaak overgenomen.  

 ‘Het succes van 't Amsterdammertje berust op de gedrevenheid van mijn vrouw en mijzelf, maar zonder ons gepassioneerde en gedreven team, dat zich elke dag met evenveel bevlogenheid en teamgeest inzet, waren wij nooit zover gekomen. Hiervoor is het restaurant in november 2010 bekroond met een eerste Michelinster’.